Skip to content

Piano/Keyboard

Välj mellan inriktningarna Pop, rock & mix!

hands of musician playing keyboard in concert with shallow depth

Pianot är ett oerhört varierat och omfattande instrument: Komp, melodi, bas och rytm i ett! Du väljer vilken musikstil Du vill fokusera på men kursen innehåller också musik från närliggande stilar för att bredda ditt musicerande!

Nybörjare
Våra deltagare kommer att få prova på både melodi-, bas- och ackordspel. Vi kommer också arbeta med olika sound på en keyboard, grundläggande gehör, teknik och notläsning för att utveckla och förbättra Elevens pianospel och inlärningsförmåga. Allt utefter varje individs specifika önskemål och behov. Givetvis finns det utrymme för Eleven att välja/föreslå eget material! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Pianots mångsidighet tillåter Eleven att skapa musik på en gång, något som hjälper att utveckla Elevens musikintresse och skapa en inspirerande och stimulerande upplevelse!

Piano eller keyboard i hemmet är förstås att föredra men inget krav. Vi hjälper alltid till med råd kring införskaffande etc om så önskas.

Fortsättning
Har Du spelat piano förut och har en viss vana vid keyboardet? Då är denna kurs perfekt för dig!

Vi kommer att arbeta med melodi-, bas- och ackordspel med hjälp av mer avancerade material och i ett högre tempo. Kursmaterialet består av låtar inom pop/rock/soul-genren och även här finns det utrymme för Eleven att välja/föreslå material.

Vi kommer också fördjupa oss i pianoteknik, olika keyboard-sound samt notläsning, dock alltid med pianot/keyboarden som utgångspunkt
Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Avancerad
Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose Dina behov och förutsättningar.