Skip to content

Elgitarr

Välj mellan inriktningarna Rock, Pop & Mix!

elgitarr

Älskar Du rock, pop och blues? Vill Du lära dig att spela häftiga solon och kanske fronta i ett band? Då är elgitarren instrumentet för dig! Du väljer vilken musikstil Du vill fokusera på men kursen innehåller också musik från närliggande stilar för att bredda ditt musicerande!

Nybörjare
Elgitarren är ett av rock- men också pop- och bluesmusikens viktigaste instrument, det är en stor del av både sound och utformning. I den här kursen kommer vi att jobba med gitarrens olika tekniker och hur man arbetar med elgitarrens olika sound: overdrive, dist, twang, delay, wah-wah m.m. Vi arbetar med riff, melodi- och ackordspel. Vidare tittar vi även på tabulatur och ackordanalys och lär oss om elgitarrens alla funktioner och möjligheter! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Fortsättning
Har Du spelat akustisk- eller elgitarr ett tag, på egen hand eller med en lärare, och vill fördjupa Dina kunskaper i elgitarr? Då är det fortsättningskursen som gäller för dig!

I den här kursen fokuserar vi på att fördjupa Dina tekniska färdigheter och din genrekännedom. Vi tittar på en mer omfattande repertoar och håller ett lite högre tempo. Vi fördjupar oss i elgitarrens möjligheter, både i spel och i övrigt: vad det finns för möjligheter i form av effekter, pedaler, sound m.m, mm. Vi arbetar på en avancerad nivå med riff, solotekniker, melodi- och ackordspel mm.
Alla elever ges möjlighet att uppträda inför publik.

Avancerad
Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose Dina behov och förutsättningar.