Skip to content

Vilhelm Ax

Trummor/Piano/Gitarr/Bas/Sång

E-post: vilhelm.ax@musikstil.se

Vilhelm Ax är en musiker, låtskrivare och musikproducent född och uppvuxen i Uppsala, där han i ung ålder började spela trummor i olika bandkonstellationer. De timmar som han inte spenderade i replokalen satt han oftast hemma på sitt rum med en akustisk gitarr i knät och drömde om att skriva den perfekta låten.

De senaste fem åren har Vilhelm bott i Piteå, där han har studerat först vid Framnäs Folkhögskola och sedermera Rockmusikerlinjen vid Piteå Musikhögskola med just trummor som huvudinstrument. Drivet att utforska och förstå sig på musik ur så många olika perspektiv som möjligt har dock alltid varit väldigt centralt för Vilhelm, vilket har lett honom till att plocka upp en rad olika instrument under sina studieår. Önskan om att bredda sina kunskaper än mer fick honom att flytta ner till Stockholm, där han numera studerar Musikproduktion på Kungliga Musikhögskolan.

Musik har för Vilhelm alltid handlat om glädje, samhörighet, att få uttrycka sig och att få utvecklas som människa. Det häftigaste med att undervisa är enligt honom att få dela allt detta – att få bidra i sina elevers utforskande och upptäckter av någonting nytt, vackert och spännande – i en trygg och kravlös miljö.