Skip to content

Daniel Hormazabal

Piano

Daniel Hormazabal

E-post: daniel@musikstil.se

Daniel Hormazábal är frilansande klassisk pianist verksam som solist och kammarmusiker. Med en gedigen utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och avancerade påbyggnadsstudier vid Edsbergs Slott besitter Daniel en stor kompetens inom pianospel och musikteori. Daniel har under sin karriär framfört konserter över hela Norden, och även i länder som USA, Kanada, Italien, Frankrike och Tjeckien.

Daniel är en modern klassisk musiker som är förankrad hos den traditionella konsertpubliken med en stor bredd inom den klassiska pianorepertoaren. Han strävar även efter att väcka den yngre generationens intresse för klassisk musik och gjort flera produktioner där han på ett personligt sätt introducerat klassisk musik för en yngre publik, bl.a. på Kungliga Operan i Stockholm.

Daniel har undervisat i piano sedan 2010 och lägger stor vikt vid att eleven ska få en stabil musikalisk grund att stå på för att lära sig utöva ett hantverk, detta inbegriper allt från spelteknik till att lära sig lyssna och förstå musiken man spelar.