Skip to content

Akustisk Gitarr

Välj mellan inriktningarna Pop/Rock, Country, Vispop & Mix!

akustisk gitarr

Den akustiska gitarren spelar huvudrollen i många genrer, den är ett av huvudinstrumenten i alltifrån Pop/Rock till RnB, Soul, latin och singer/songwritergenren. Du väljer vilken musikstil Du vill fokusera på men kursen innehåller också musik från närliggande stilar för att bredda ditt musicerande!

Nybörjare
För att kunna ta del av gitarrens alla kvalitéer kommer vi att titta på både melodi- och ackordspel, basgångar och plock- och rytmkomp. Vi tittar också på grunderna i hur man läser tabulatur och ackordanalys.  Grundrepertoaren kommer bestå av pop/rock, soul/RnB och singer/songwriter, men givetvis finns utrymme för Elevens att komma med egna förslag och låtval. 

Den akustiska gitarren kan även ses som en perfekt språngbräda till den elektriska gitarren. Det här är ett perfekt tillfälle att lära sig grunder och teknik för att sedan ta nästa steg till elgitarr!
Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Fortsättning
Har Du spelat gitarr tidigare, på egen hand eller med en lärare och vill vidareutveckla Dina kunskaper? Då passar fortsättningskursen perfekt för dig!

Vi kommer att titta på en varierad och mer avancerad repertoar inom pop/rock, soul/RnB, Hårdrock och sing/song-genrerna mm. Kursen ämnar också till att vidareutveckla och fördjupa Elevens kunskaper i melodi- och ackordspel samt plock- och rytmkomp. Vi kommer hålla ett högre tempo för att på bästa möjliga sätt utvidga Elevens kunskaper och repertoar.
Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Avancerad
Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose Dina behov och förutsättningar.