Skip to content

Trummor

Välj mellan inriktningarna pop, rock & mix!

Set of drums on stage

I den moderna musiken står trummorna i centrum, de är fundamentet i alla bandkonstellationer och stilmässigt avgörande, oavsett om genren är pop/rock, jazz/blues eller house/elektronisk musik. Du väljer vilken musikstil Du vill fokusera på men kursen innehåller också musik från närliggande stilar för att bredda ditt musicerande!

Nybörjare
I den här kursen går vi igenom grundläggande kompmönster (så kallade ”beats” eller ”patterns”). Vi arbetar med teknik och stilkännedom för att du så snabbt som möjligt ska kunna skapa musik med ditt trumspel. Vi jobbar först och främst med musik ur pop/rock/soul-genrerna men med utrymme för elevens egna förslag. Vi tittar även på viss trumnotation för att på bästa sätt kunna utveckla elevens inlärningsförmåga. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik. 

Fortsättning
Har Du spelat trummor ett tag och vill vidareutveckla Dina kunskaper då ska Du välja vår fortsättningskurs!

I den här kursen tar vi de grundläggande kompmönstren till nästa nivå. Vi arbetar i ett högre tempo med mer avancerade beats och mer utvecklat material, med utgångspunkt i Elevens förkunskaper. Vi inkluderar notläsningen i större omfattning och tittar på mer avancerade rytmer och komp samt hur man kan lägga upp ett trumsolo. Vi kikar på trumsetets roll i olika genre och vilken typ av fills som passar respektive genre. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Avancerad
Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose Dina behov och förutsättningar.