Skip to content

Blåsinstrument

Saxofon, Trumpet, Trombon, Flöjt eller Klarinett

Big Band saxophone section. A candid view along the saxophone se

Blåsintrumentfamiljen innehåller en uppsjö av olika instrument och varianter på dessa. Bland de vanligaste instrumenten och de vi erbjuder kurser i är dock flöjt, klarinett, saxofon, trumpet och trombon. På ett blåsinstrument kan man både spela mjuka och varma melodier men också extremt starkt, snabbt och intensivt. Olika tekniker kan också ge upphov till en mängd olika ljudeffekter som inga andra instrument kan åstadkomma. I våra blåsinstrumentkurser går vi igenom dessa tekniker och spelsätt genom ett repertoarfokuserat arbete med material som sträcker sig från den klassiska musiken till mer modern musik som jazz, funk, soul och house. Repertoaren bestäms tillsammans med läraren som utgår från dina önskemål och förutsättningar.

Nybörjare
I nybörjarkursen lägger vi en hel del fokus på att lära ut en god blåsteknik, detta varvas och inkorporeras i det repertoarbaserade arbetet som ändå ligger i centrum för våra kurser. Undervisningen sker på ett lekfullt sätt både på gehör och efter noter där du får lära dig en spännande och rolig repertoar som du har stor möjlighet påverka i samråd med din lärare. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Fortsättning
Vår fortsättningskurs är till för dig som redan spelat ett blåsinstrument i några terminer och behärskar de mest grundläggande aspekterna av ditt instrument.

Vi fördjupar oss både tekniskt och musikaliskt samt arbetar i ett högre tempo med en mer avancerad repertoar. I denna kurs introduceras du även för mer avancerade blåstekniker där du ges utrymme att experimentera med olika ljudeffekter. Stort fokus kommer att läggas, förutom på repertoaren du spelar, även på andningstekniker, frasering och klangbildning. I denna kurs kan du även, om du vill och i samråd med din lärare, välja att fokusera på en viss musikgenre som tycker extra mycket om. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Avancerad
Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose dina behov och förutsättningar.