Skip to content

Lovisa Hagman

Fiol/Piano

Lovisa Hagman

E-post: lovisa.hagman@musikstil.se

Musik har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag började spela fiol som väldigt liten och har sedan utvecklat mitt musikintresse på kulturskola, i Linköpings musikklassers körprofil, genom spetsutbildning på Musikkonservatoriet i Falun, kandidatutbildning i klassisk musik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och senast en masterutbildning i orkesterspel vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Jag tycker om all sorts musik. Genom min utbildning har jag fått stor kunskap inom klassisk musik men folkmusik ligger mig också väldigt varmt om hjärtat.

Parallellt med min undervisning så frilansar jag som violinist. Jag har t.ex. synts på scenen på Idol, på Sweden Rock Festival, en kort snutt i filmen Vilken Jävla Circus. Jag spelar regelbundet i några av Sveriges olika symfoni-, opera-, och kammarorkestrar och sedan 2014 är jag medlem i Skallsjö Sommarorkester.

Jag strävar efter att göra musikundervisningen rolig och inspirerande genom att dela med mig av min passion för musik. Målet är att ge eleverna musikaliska verktyg och hjälpa dem att finna sin egen drivkraft.