Skip to content

Danial Saleem

Trummor/Gitarr/Piano/Muprod

Danial Saleem

E-post: danial.saleem@musikstil.se

Jag blev intresserad av musik tack vare musiklektionerna jag fick i högstadiet. Jag fastnade direkt för gitarr och kunde inte sluta spela. Det blev en drivkraft för mig och ledde mig till att studera musik på Rytmus. Gitarr är fortfarande mitt huvudinstrument, men idag spelar jag även trummor, bas och ukulele. 

När jag blev vuxen blev jag mer och mer intresserad av inspelning och produktion. Jag älskade att spela musik men ville även förstå hur hela processen från idé till produkt faktiskt sker. Det ledde till att jag idag jobbar som frilansande ljudtekniker och musikproducent. Det mesta är sånt jag lärt mig på egen hand och från vänner. Jag driver en studio sen flera år tillbaka och har nu det som min huvudsyssla. Utöver det sköter jag även live-ljud. Allt från metalband, till akustisk musik, till rappare spelar jag in och producerar. Ofta är jag själv medverkande på något instrument. 

Jag är lyckligt lottad som får jobba med många delar av branschen. Och allt började med några bra lärare och pedagoger som väckte ett intresse hos mig jag inte visste att jag hade.