fbpx

sommarkurser 2018

Sommaren 2018 erbjuder Musikstil sommarkurser i Songwriting & Musikproduktion, Instrument och Band/Ensemble i Bryggarhuset, Odenplan!
Kurserna äger rum under vecka 26.
Läs mer om våra kurser nedan och skicka in er intresseanmälan!

Guitar and Headphone notebook for songwriting

Songwriting & Musikproduktion

Nivå: Fortsättning
Ålder: 12-18 år
Kurslängd: 5 sammankomster under vecka 26.
Plats: Odenplan

 • Kursbeskrivning

  Trots massa olika idéer till låtar kan det ibland kännas svårt att knyta ihop säcken och faktiskt göra klart en låt. I Musikstils sommarkurs i låtskrivning får du som deltagare möjlighet att lära dig mer om melodi, harmonik och musikens andra beståndsdelar för att kunna variera dig mer. Du får chans att komma igång med ditt låtskrivande och utveckla din känsla för text, melodier, harmonik, rytmik, form och arrangering.

  I sommarkursen får du också lära dig mer om inspelning och grundläggande kunskaper inom musikproduktion. Du får idéer och inspiration och varje dag tar vi upp ett ämne som berör låtskrivande (t.ex. text eller harmonik) och vi arbetar med deltagarnas låtar utifrån ämnet. Du får även handledning varje dag med fokus på det du vill ha feedback på i ditt låtskrivande. Under veckan får alla deltagare i uppgift att skriva klart en egen låt!

  Förkunskaper

  Du ska ha genomgått en nybörjarkurs eller likvärdigt i ett ackordinstrument, exempelvis piano, gitarr m.m. Detta innebär minst en termins spelvana. Du spelar grundläggande ackord, enkla melodier, fills, riff och komp. Du bör också ha vissa grundläggande teoretiska förkunskaper såsom enklare notläsning och/eller ackordanalys.

  Kursupplägg

  Kursen hålls under en vecka i sommar med sammanlagt 5 lärarledda tillfällen á  3 timmar. Max 10 deltagare/grupp.

Instrument/Sång

Nivå: Fortsättning
Ålder: 7-18 år
Kurslängd: 5 sammankomster under vecka 26.
Plats: Odenplan

 • Våra sommarkurser i instrument och sång speglar våra ordinarie kurser. Önskar du läsa mer om den kurs du är intresserad av så hittar du mer info här: Musikstils kurser

  Musikstil grupperar utifrån ålder och spelerfarenhet, i intresseanmälan anger du vilken kurs du önskar gå och all info vi behöver! Tveka inte att kontakta oss med frågor.

Rock band performs on stage.

Band/Ensemble

Nivå: Fortsättning
Ålder: 12-18 år
Kurslängd: 5 sammankomster under vecka 26.
Plats: Odenplan

 • Spelar Du ett instrument och har alltid velat spela med andra? Då är dags att testa vår sommarkurs i ensemble/band!

  Fortsättning
  Undervisningen utgår från den ordinarie bandsättningen – piano, trummor, bas, el- och akustisk gitarr, och sång – men spelar du ett annat instrument så skriv det i anmälan, alla instrument är välkomna! Vi arbetar inom genrerna pop/rock/soul med utrymme för förslag från eleverna. Fokus kommer att ligga på samspel och vi tittar närmre på genretypiska stildrag, timing och kompmönster.

  Den här kursen är perfekt för dig med ett huvudinstrument men det kan också finnas möjlighet att testa andra instrument! 

  Avancerad
  Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose Dina behov och förutsättningar.

  Musikstil skapar grupperingar utifrån ålder och spelerfarenhet. Har du redan ett befintligt band så skicka in din anmälan och kontakta oss så ser vi till att ordna en kurs just för er!