Maryelle Steffansson

Sång/Piano/Fiol

Maryelle Steffansson

E-post: alexander.lund@musikstil.se

Maryelle Steffansson är en finlandssvensk artist, låtskrivare och pedagog. Med en bakgrund som violinist började hon studera pop- och rockmusik på folkhögskolan Lärkkulla med inriktning sång. Efteråt inledde hon sina sångpedagogik studier vid Yrkeshögskolan Novia i norra Finland. Genom sina studier och frilansarbete har hon dykt in i en rad olika genrer såsom pop, R&B, jazz, indierock, gospel och internationell musik.

I genren dream pop landade hon då hon debuterade sitt artistprojekt 2018 under namnet Marey. Projektet började som ett live solo set med looppedal, vokalpedaler, synt och violin. Konceptet har växt till en pop fest med en allt mer växande ljudbild. Nu har hon flyttat till Stockholm för att föra projektet vidare.

Samtidigt skriver Maryelle sin kandidatuppsats om Självsabotage hos musiker och unga studeranden. I en intervjustudie försöker hon dokumentera nya metoder för att arbeta igenom prestationsångest och nå sin potential inom kravfyllda, kreativa miljöer. Genom det arbetet har hon hittat sin nisch i att coacha och hjälpa elever komma förbi mentala barriärer.

Musiklektioner ska handla om att ha roligt, experimentera, vara kreativ och lekfull. En naturlig utveckling och tillväxt sker då fokusen ligger på att hitta sin passion inom ämnet. Som pedagog är det viktigt att hitta nya sätt att lära ut samt nya genrer och metoder som inspirerar eleverna, så att de får göra det de brinner för!

Musik ska få vara en fristad där unga får uttrycka sig och känna sig fria. Alla ska få lämna en lektion gladare än då de kom in!