Sångensemble – Pop/Rock/Soul

Multiracial music band performing in a recording studio

Att sjunga tillsammans är fantastiskt roligt och ger även möjlighet att lära av varandra!

Nybörjare
I kursen Sångensemble arbetar vi både med ensemblesång och solosång. Vi kommer att sjunga unisont och i stämmor med solistiska inslag. Till skillnad från trad. körsång tar vi här tillvara på varje individs unika uttryck och sound. Vi förbereder oss på hur en modern arbetssituation i musikbranchen ser ut som sångare/sångerska. Att sjunga tillsammans tränar röst, gehör och lyhördhet men också sångaren/sångerskans förmåga att anpassa sig till sina medmusikanter. Vi kommer att arbeta inom pop/rock/soul-genren och med genretypiska tekniker såsom timing, sound och uttryck. Vi tittar också närmre på hur man jobbar med mikrofonen i ensemblesång.

Ensemblesång är ett jätteroligt sätt att musicera tillsammans och tillåter ett mångsidigt och inspirerande arbetssätt! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Fortsättning
Fortsättningskursen i Sångensemble innehåller samma beståndsdelar som nybörjarkursen men vi arbetar med ett mer avancerat material i ett högre tempo.

Avancerad
Befinner du dig på en avancerad nivå och har många års erfarenhet av ditt instrument? Anmäl dig till fortsättningskursen och kontakta oss så individanpassar Musikstil din kurs i samråd med dig och din lärare för att tillgodose Dina behov och förutsättningar.