Skip to content

Johanna Kalliokulju

Sång // Piano

Johanna Kalliokulju

E-post: johanna.kalliokulju@musikstil.se

Johanna Kalliokulju är född och uppvuxen i Skåne. Hon är en sångare, skådespelare och låtskrivare vilket har varit den stora grunden som lett henne genom en bred musik -och teatervärld! 

Hon har gått utbildningar inom både klassisk sång och piano men också inom musikal. 2019 tog hon sin kandidatexamen i musikal på Högskolan för scen och musik i Göteborg.  

Idag är hon en frilansande artist med många järn i elden. Allt från musikalproduktioner, experimentella kammaropera-projekt till att skriva och producera sin egen musik. 

Som pedagog strävar Johanna efter att lägga fokus på saker som kan leda till en bättre och trygg miljö att få utforska i. En miljö där eleven ska våga vara sig själv och ha roligt. Då hon anser att det, i det långa loppet, kommer styrka individen att vara modig och våga! 

”Perfektion ska inte vara det ledande ändamålet inom undervisning tycker jag. Det hämmar oss och tar bort det som i grunden är det viktigaste d.v.s. den kreativa processen och utvecklingen i sig och framförallt glädjen i skapandet.”  

-Johanna