Skip to content

Emanuel Bagge

Sång/Piano

Emanuel Bagge

E-post: emanuel.bagge@musikstil.se

Emanuel utexaminerades från Musikalakademien i Umeå 2010 och sedan studerade vidare vid Royal Academy of Music i London mellan 2011 och 2012. 

Han har studerat Musikal sedan han gick i gymnasiet fram till att han examinerades på Royal Acedemy of Music i London 2012. Genom utbildningen vid Royal Academy, fick han möjlighet att arbeta med många olika begåvade människor och deltog i en rad musikaler, shower och konserter. Han har bland annat uppträtt på ”Royal Albert Hall”, varit solist på Cabaret Confidentiel och han fick också chansen att sjunga tillsammans med ”Sir Elton John” i Englands första ”Brit’s ICON” på ”London Palladium” i september 2013​​

Det var till London Emanuel åkte för att studera ett år på Royal Academy Music, på gymnasiet gick han musikalprogrammet på Ådalsskolan – Men efter att ha varit med och driva en musikalutbildning på folkhögskola nivå i ca 4 år kom han till rätta med pojkdrömmen att bli Artist, Så 2016 bestämde han sig och flyttade till Stockholm, sedan dess ha vägen varit rak.

Han har dock inte lämnat musikalbranschen helt utan fokuserar mer nu på att koreografera, han har under de senaste åren koreograferat stora musikaler så som All shook up och Spring Awakening uppsatta av West End Stockholm, där han blev runner up i kategorin ”bästa koreografi i Sverige” på sidan BroadwayWorld.com

Hans mamma, Lena Bagge Lindström, är kyrkomusiker i Nordingrå församling, där kan man ana vart den musikaliska genen har startat, och som liten var Emanuel gossopran. 

Hans Karriär tog riktig fart när han tog sig ända till Final i Talang 2017, där han sjöng till Sveriges hjärtan med sin egen version av Whitney Hustons ”How will I know” och I Talang2017’s Semifinal knep han första platsen med sig egen tolkning av Sir Elton John’s ”Goodbye yellow Brick road” 

Nu lever han på Musiken på heltid skriver musik och delar med sig av sig själv till världen!