KURSER

Här hittar du Musikstils kursutbud och priser, Du kan gå alla våra kurser som huvudkurs och extrakurs. Klicka på kursen för att läsa mer!

Nyfiken på att veta mer om vad forskningen har att säga om fördelarna med musik och musikundervisning? Gå till vår sida fylld med de senaste
forskningsrönen nedan:

music instruments band the microphone,headphones,bass,electric g

Instrument/Sång

 • Pianot är ett oerhört varierat och omfattande instrument: Komp, melodi, bas och rytm i ett!

  Våra deltagare kommer att få prova på både melodi-, bas- och ackordspel. Vi kommer också arbeta med olika sound på en keyboard, grundläggande gehör, teknik och notläsning för att utveckla och förbättra Elevens pianospel och inlärningsförmåga. Allt utefter varje individs specifika önskemål och behov. Givetvis finns det utrymme för Eleven att välja/föreslå eget material!
  Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

  Pianots mångsidighet tillåter Eleven att skapa musik på en gång, något som hjälper att utveckla Elevens musikintresse och skapa en inspirerande och stimulerande upplevelse!

  Piano eller keyboard i hemmet är förstås att föredra men inget krav. Vi hjälper alltid till med råd kring införskaffande etc om så önskas.

  Inom MUSIKSTIL finns det kursdeltagare i alla åldrar. Fr.o.m åk 1 kan man delta i våra piano/keyboardkurser. Är man intresserad av att börja spela ännu tidigare kan man anmäla sig till kursen “multimusik” där man får testa olika instrument och sångmoment.

  Vårt mål på MUSIKSTIL är att du som deltagare ska få utveckla ditt intresse för piano/keyboard till den musik du själv väljer och vill lyssna på!

 • Älskar Du rock, pop och blues? Vill Du lära dig att spela häftiga solon och kanske fronta i ett band någon gång? Då är elgitarren instrumentet för dig!

  Elgitarren är ett av rock- men också pop- och bluesmusikens viktigaste instrument, det är en stor del av både sound och utformning. I den här kursen kommer vi att jobba med gitarrens olika tekniker och hur man arbetar med elgitarrens olika sound: overdrive, dist, twang, delay, wah-wah m.m. Vi arbetar med riff, melodi- och ackordspel. Vidare tittar vi även på tabulatur och ackordanalys och lär oss om elgitarrens alla funktioner och möjligheter! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

  Inom MUSIKSTIL finns det kursdeltagare i alla åldrar.
  Fr.o.m åk 1 kan man delta i våra gitarr/elgitarr-kurser.
  Är man intresserad av att börja spela ännu tidigare kan man anmäla sig till kursen “multimusik” där man får testa olika instrument och sångmoment.
  Vårt mål är att du som deltagare ska få utveckla ditt intresse för gitarr/elgitarr.
  Hos MUSIKSTIL gör du det med den musik du själv väljer och vill lyssna på!

 • Den akustiska gitarren spelar huvudrollen i många genrer, den är ett av huvudinstrumenten i alltifrån Pop/Rock till RnB, Soul, latin och singer/songwritergenren.

  Vi anpassar undervisningen efter den nivån du befinner dig på och utefter dina önskemål och musikaliska intressen. För att kunna ta del av gitarrens alla kvalitéer kommer vi att titta på både melodi- och ackordspel, basgångar och plock- och rytmkomp. Vi tittar också på grunderna i hur man läser tabulatur och ackordanalys. Grundrepertoaren kommer bestå av pop/rock, soul/RnB och singer/songwriter, men givetvis finns utrymme för Elevens att komma med egna förslag och låtval.

  Den akustiska gitarren kan även ses som en perfekt språngbräda till den elektriska gitarren. Det här är ett perfekt tillfälle att lära sig grunder och teknik för att sedan ta nästa steg till elgitarr! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

 • En av de viktigaste byggstenarna i modern musik är just basen, vare sig det gäller gospel/blues, house/elektronisk musik eller RnB/soul och DJ/house musik!

  Vi kommer jobba med instrumentteknik, rytm- och kompmönster och lära oss hur man gör en basgång, både via gehör samt notskrift och tabulatur. Materialet kommer bestå av musik t.ex inom genrerna pop/rock, RnB/soul och house/elektronisk musik. Det finns alltid ett stort utrymme för eleven att påverka vad vi kommer att arbeta med.

  Basen är instrumentet som håller upp och lägger grunden till de övriga musikerna i bandet och ensemblen, som sätter svänget och feelingen i samspel med trummorna! Därför försöker vi snabbt skapa musik tillsammans och eleven får möjlighet att förhålla sig till andra instrument. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

  Är man intresserad av att börja spela ännu tidigare kan man anmäla sig till kursen “multimusik” där man får testa olika instrument och sångmoment. Vårt mål på MUSIKSTIL är att du som deltagare ska få utveckla ditt intresse för elbas till den musik du själv väljer och vill lyssna på!

   

 • I den moderna musiken står trummorna i centrum, de är fundamentet i alla bandkonstellationer och stilmässigt avgörande, oavsett om genren är pop/rock, jazz/blues eller house/elektronisk musik.

  I den här kursen går vi igenom grundläggande kompmönster (så kallade ”beats” eller ”patterns”). Vi arbetar med teknik och stilkännedom för att du så snabbt som möjligt ska kunna skapa musik med ditt trumspel. Vi jobbar först och främst med musik ur pop/rock/soul-genrerna men med utrymme för elevens egna förslag. Vi tittar även på viss trumnotation för att på bästa sätt kunna utveckla elevens inlärningsförmåga. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik. Är man intresserad av att börja spela ännu tidigare kan man anmäla sig till kursen “multimusik” där man får testa olika instrument och sångmoment. Vårt mål på MUSIKSTIL är att du som deltagare ska få utveckla ditt intresse för trummor till den musik du själv väljer och vill lyssna på!

   

 • Rösten är ett instrument vi alltid bär med oss, varje röst är personlig och unik med sina egna kvalitéer och förutsättningar!

  Undervisningens upplägg utformas efter Elevens nivå, egna önskemål samt förutsättningar, både i det tekniska- och repertoarbaserade arbetet.
  Lektionerna består av en kort uppvärmning med vissa sångtekniska inslag, men den största tyngden ligger på arbetet med olika låtar i t.ex pop/rock/soul-genren. Vi kommer också att arbeta med uttryck och hur man som sångare/sångerska levererar text och känsla. Vidare kommer vi också att arbeta med grundläggande mikrofonteknik.
  Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

  Sång är ett fantastiskt sätt att uttrycka sig på och vi på MUSIKSTIL vill hjälpa Dig att utveckla Dina personliga vokala kvalitéer och förmågor!

  Inom MUSIKSTIL finns det kursdeltagare i alla åldrar.

  Fr.o.m åk 1 kan man delta i våra sångkurser.
  Är man intresserad av att börja sjunga ännu tidigare kan man anmäla sig till kursen “multimusik” där man får testa olika instrument och sångmoment.
  Vårt mål är att du som deltagare ska få utveckla ditt intresse för sång och artisteri.
  Hos MUSIKSTIL gör du det med den musik du själv väljer och vill lyssna på!

 • Både sjunger Du och spelar gitarr och vill utveckla och förbättra ditt musicerande? Då har Du möjligheten här!

  Att sjunga och spela samtidigt innebär att man måste arbeta med både sin spel- och sångteknik på ett passande sätt: att kunna ackompanjera sig själv utan att det stör sången och samtidigt behålla kontakten med publiken. Här kommer kursens fokus att ligga. Vi arbetar både med gitarr- och sångteknik parallellt, tittar på melodi- och ackordspel, plock- och rytmkomp och sångens grundteknik, uttryck och textleverering. Det kommer finnas ett stort utrymme för Eleven att välja och föreslå material. Framförallt jobbar vi med genre som pop/rock, soul/RnB, sing/song och vispop.

  Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

 • Vill Du lära dig att spela och sjunga samtidigt? Då är det här kursen för dig!

  Vi kommer att arbeta med både pianospel och sång parallellt. Pianodelens fokus ligger på ackordspel och sångdelen på en god sångteknik och uttryck vid pianot. Vi arbetar ofta inom genrerna pop/rock/soul men så klart med stort utrymme för Eleven att välja egna låtar.

  Att kunna ackompanjera sig själv som sångare/sångerska är både nyttigt och roligt! Att spela ett instrument bidrar till en fördjupad kunskap om musikens uppbyggnad, både teoretiskt och praktiskt.

  Denna kurs är utformad som en fortsättningskurs, det vill säga att eleven bör ha spelat piano och sjungit en del innan så att vi kan fokusera på kombinationen spel och sång. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

Rock band performs on stage.

EnsembLEkurser

 • Spelar Du ett instrument och har alltid velat spela med andra? Då är dags att testa vår ensemble/band-kurs!

  Undervisningen utgår från den ordinarie bandsättningen – piano, trummor, bas, el- och akustisk gitarr, och sång – men spelar du ett annat instrument så skriv det i anmälan, alla instrument är välkomna! Vi arbetar inom genrerna pop/rock/soul med utrymme för förslag från eleverna. Fokus kommer att ligga på samspel och vi tittar närmre på genretypiska stildrag, timing och kompmönster.

  Den här kursen är perfekt för dig med ett huvudinstrument men det kan också finnas möjlighet att testa andra instrument! Det är en stor fördel om ni redan i förväg har en konstellation. I annat fall hjälper vi såklart till att försöka skapa. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

 • Vill Du lära dig att spela gitarr och samtidigt spela med andra? Är Du kanske redan van gitarrist men less på att sitta själv? Då ska Du ta en titt på vår kurs Gitarrensemble!

  I den här kursen spelar vi tillsammans och arbetar både med olika slagtekniker, plock, melodi och basgång. Vi använer oss av olika typer av spelsätt när vi spelar tillsammans: unisont, stämuppdelning och komp med solist. Under kursens gång tittar vi på modern musik från olika genrer och fördjupar oss i olika stilistiska drag skillnader. Vi arbetar både med ackordspel och melodi och tittar närmare på teori, givetvis med gitarren som utgångspunkt!

  Att spela med andra är ett fantastiskt roligt och inspirerande sätt att arbeta med musik och gitarrens alla tillgångar är perfekt för att jobba med i ensembleform! Alla elever ges också möjlighet att spela framför publik.

 • Att sjunga tillsammans är fantastiskt roligt och ger även möjlighet att lära av varandra!

  I kursen Sångensemble arbetar vi både med ensemblesång och solosång. Vi kommer att sjunga unisont och i stämmor med solistiska inslag. Till skillnad från trad. körsång tar vi här tillvara på varje individs unika uttryck och sound. Vi förbereder oss på hur en modern arbetssituation i musikbranchen ser ut som sångare/sångerska. Att sjunga tillsammans tränar röst, gehör och lyhördhet men också sångaren/sångerskans förmåga att anpassa sig till sina medmusikanter. Vi kommer att arbeta inom pop/rock/soul-genren och med genretypiska tekniker såsom timing, sound och uttryck. Vi tittar också närmre på hur man jobbar med mikrofonen i ensemblesång.

  Ensemblesång är ett jätteroligt sätt att musicera tillsammans och tillåter ett mångsidigt och inspirerande arbetssätt! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

 • Välkommen till vår mycket populära musikkurs för de mindre barnen -Multimusik!!

  Kursen är ett pefekt alternativ för den yngre musikern! Deltagarna är 5-7 år i dagsläget och syftet med kursen är att skapa och utveckla ett musikintresse. Deltagarna får prova på flera olika instrument för att skapa sig en uppfattning om vilket de sen helst vill börja med när de väl kommer till åk 1 och kan välja en instrument/sångkurs.
  Olika musiklekar, danser och ibland ett disco är inslag som förgyller kursen!
  I den mån det går, försöker vi bedriva kursen i anslutning till/under fritidstid vilket uppskattas av föräldrar och deltagare. Det är dock viktigt att den anmälde är införstådd med att det är på eget ansvar man tar sig till den angivna salen för kurstillfället. Fritids och Musikstil hjälper till så gott det går men det åligger inget ansvar för dessa parter att deltagaren kommer till angivet kurstillfälle.

  Prislista (För verksamhet i Täby):

  Multimusik upp t.o.m 6 år 1550 kr per termin/elev10 tillfällen 1-14 deltagare per grupp
  Multimusik åk 1-21700 kr per termin/elev14 tillfällen1-14 deltagare per grupp
  Övrig Anmälan multimusik
  (annan kommun m.fl)
  3000 kr per termin/elev 14 tillfällen1-14 deltagare per grupp
 • Älskar Du High School Musical, We Will Rock You och Mama Mia eller kanske klassiker såsom Les Misérables, Cats och Fame? Då är Musikalsång något för dig!

  Vi kommer att jobba med både nyare och mer klassiskt musikalmaterial, lära oss grunderna i musikalsångens teknik och hur man arbetar med genrens teatraliska uttryck. Musikal består både av gemensam- och solosång så eleverna kommer att få arbeta både med unison- och stämsång men också solosång. Kursen innehåller också vissa inslag av koreografi.

  Att arbeta med musikal innebär så mycket mer än att bara sjunga, man är sångare, skådespelare och dansare i ett! Om Du älskar att stå på scen och arbeta med sång och gå in i en karaktär, då är den här kursen ett självklart val för dig! Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

musikproduktion

Produktionskurser

 • Vill du lära dig att DJ:a? Kanske testa olika DJ-tekniker i olika stilar? Då ska Du gå vår DJ-kurs där vi jobbar med allt från dator till CD och vinyl!

  Kursen innehåller många av DJ-konstens olika moment. Vi tittar på hur DJ:s har jobbat genom tiderna och lär oss att använda olika format: cd/vinyl/USB/dator. Till hjälp har vi olika typer av DJ-utrustning och jobbar med olika mixtekniker, effekter och mixtrix. Vi kommer också titta på hur man som DJ jobbar beroende på var man spelar, skillnaden mellan att spela på en klubb, ett event eller i radio. Kursen innehåller också viss musikteori- och historia och vi kommer titta närmre på olika musikstilar och låtuppbyggnader.

  Vi kommer också planera och förbereda Ditt egna DJ-set och ge Dig möjlighet att framföra Ditt helt egna set!

 • Vill Du lära dig att DJ:a men också hur Du gör Din egen musik i Elektronic Dance Music-genren (EDM)? Då är den här kursen helt rätt för dig!

  Fokus för den här kursen är att arbeta med elektronisk musik med möjlighet att arbeta med mindre audioinspelningar: exempelvis ett sång- eller instrumentspår. Du kommer att få skapa egen musik som Du sedan använder i DJ-sammanhang. Vi kommer lära oss grunderna för hur man DJ: ar och använder sig av sina egna produktioner i kombination med musik från andra artister.

  Du kan givetvis delta i kursen utan instrumentkunskap men det underlättar såklart om Du har ett instrumentintresse!

 • Är Du nyfiken på hur det fungerar att jobba i studio? Vill Du lära Dig hur man spelar in en demo? Då ska Du titta närmare på vår kurs i studio/inspelningsteknik!

  Med hjälp av ljudkort, keyboard och dator får Du lära Dig grunderna för att arbeta i studio. Vi arbetar i Garageband och Logic och går igenom allt från programmens uppbyggnad till hur man programmerar musik, spelar in riktiga instrument och sång. Kursen har som mål att ge Dig en djupare inblick i inspelningsteknikens grunder samt hur Du med relativt enkla medel kan skapa ditt egna demomaterial!

  Du kan givetvis delta i kursen utan instrumentkunskap men det underlättar såklart om Du har ett instrumentintresse!

 • Här kan du boka din studioinspelning med MUSIKSTIL!

  Inne i Stockholm på Odenplan har ni möjlighet att göra en studioinspelning i en studio med professionell klass A utrustning.
  Detta är möjligt oavsett ålder och riktar sig till dig som satsar fullt ut mot ett kvalitativt resultat inom musiken.

  Ni erbjuds fri rådgivning inför detta samt ett förberedelsebesök.
  Anmälan är bindade och frågor kan i förväg skickas till: info@musikstil.se

  I anmälningsformuläret nedan kan ni göra en mängd olika val. Har ni några frågor är ni varmt välkomna att kontakat oss via e-mail eller telefon.

  Anmälan: Anmälan Studioinspelning

  ————————

  Pris (utan instrumenthandledare*): 550 kr per timme / eller 1700 kr per dag (09-20 varav 9h effektiv tid)
  Pris (inkl instrumenthandledare*): 850 kr per timme / eller 3200 kr per dag (09-20 varav 9h effektiv tid)

  *Instrumenthandledare: Detta är ett tilläggsalternativ för dig som önskar ha en handledare närvarande på just det instrument du ska spela. Detta är alltså ytterliggare en person utöver inspelningstekniker.

 • Har Du alltid drömt om att skriva din egen musik eller har Du kanske redan skrivit några låtar? Lär dig att utveckla Dina låtskrivarkunskaper med hjälp av Musikstils egna låtskrivare! Spelar Du ett instrument, kanske gitarr eller piano, passar den här kursen perfekt för dig.

  Vi kommer jobba med en del musikteori för att kunna skriva musik och melodi, arbeta med hur man skriver låttexter och lära oss genretypiska stildrag och strukturer, i både text och musik! Som i alla MUSIKSTILs kurser ligger fokus på att spela och sjunga så mycket som möjligt, på samma sätt kommer de här kurstillfällena att utformas. Trots de teoretiska inslagen arbetar våra moderna lärare alltid utifrån spelet och musicerandet.

  Vi rekommenderar en viss förkunskap i instrumentspel för att i största möjliga mån kunna fokusera på låtskriveri. Alla elever ges möjlighet att framträda inför publik.

 

Prislista (för verksamhet i Täby Kommun)

Huvudkurs fr.o.m. åk 1 (deltagare folkbokförda i Täby Kommun)

1700 kr per termin/deltagare

14 tillfällen (varav minst ett tillfälle motsvaras av konsert/uppspel)

1-4 deltagare per grupp

Extrakurs* (instrument/sång, ensemble, produktion)

1700 kr per termin/deltagare

10 tillfällen (varav minst ett tillfälle motsvaras av konsert/uppspel)

1-4 deltagare per grupp

*Musikstil erbjuder extrakurser i instrument/sång, ensemble och produktion i mån av plats. För att gå en extrakurs hos Musikstil måste ni också gå er huvudkurs hos Musikstil. Önskar ni gå en extrakurs maila admin@musikstil.se för mer information!

Huvudkurs upp t.o.m 6 år (multimusik)

1550 kr per termin/deltagare

10 tillfällen (varav minst ett tillfälle motsvaras av konsert/uppspel)

1-14 deltagare per grupp

Övrig anmälan – annan kommun, vuxen m.m.

3000 kr per termin/deltagare

14 tillfällen (varav minst ett tillfälle motsvaras av konsert/uppspel)

1-4 deltagare per grupp